lördag 5 mars 2011

Sconesdags

Scones är alltid trevligt att bjuda på. Det är ju också väldigt enkelt och snabbakat. I "Bröd för alla sinnen" finns en trevlig variant som heter "Snabba vallmobullar" och förutom de gängse ingredienserna tillsättes 1 dl riven ost. Det gör att brödet blir saftigt och håller sig lite bättre. Istället för den vanliga, stora skurna "bullen" kavlar man degen ca 1 cm tjock och tar ut rundlar med en mugg. Receptet kommer nedan.


Fika!

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk el filmjölk
1 dl riven ost

Blanda torrvarorna med smör i småbitar till grynig massa. Tillsätt mjölk/fil och ost. Kavla ut och ta ut med runt mått.
Pensla med ägg och strö över vallmofrön.
Grädda i 250 grader i 8-10 minuter eller tills de är guldbruna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar