torsdag 10 mars 2011

Apelsinbröd - en hit!


Apelsinbrödet ger en ny smaksensation! Saftigt och mycket gott med lite smör på. Här kommer receptet.
Dag 1
se föreg. blogginslag.
Dag 2
2 dl vatten och 2 dl koncentrerad apelsinjuice blandas med den skållade degen från dagen innan samt 2 msk sirap och 50 g smör. Värm till ca 40 grader.
Blanda vetemjöl, ca 1,4 liter, 2 tsk salt och ett paket torrjäst. Arbeta in i vätskeblandningen. Låt jäsa i 30 min.
Knåda degen och dela den i två delar. Lägg i två brödformar och låt jäsa i 30-40 min. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ formarna på nedersta falsen i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i ca 25-30 min.
Klart.
Taget ur "Bröd för alla sinnen" av Stina Algotson, Janne Hansson och Fredrik J Karlsson, utgiven på Gullers förlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar