tisdag 12 april 2011

Muffinsbröd med valnötter

Ett trevligt, lite annorlunda grepp, att baka i muffinsformen.
Värm 4 dl vatten och 1 msk olja till ca 40 grader. Tillsätt 2 msk honung. Blanda ca 9 dl ljust lantbrödsmjöl (går bra med vetemjöl också)  med 2 tsk salt och 1 paket torrjäst. Tillsätt i vattenblandningen. Låt assistenten arbeta ihop en smidig, ganska lös deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Smörj en muffinsplåt med olja. Degen räcker till ca 12 bröd, skarva med pappersformar om du har en mindre muffinsplåt.
Grovhacka 50 gr valnötter och arbeta in dessa i degen när den jäst färdigt. Lite svårt att få dem jämnt fördelade. Detta bör göras för hand. Fördela degen i formarna. Låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Gräddas i ca 10 minuter. Serveras gärna ljumma. De blir väldigt tjocka så om man inte vill ha så mycket bröd går det bra att skiva dem i tre delar. Bre smör och lägg på en ostskiva. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar